22 February 2010

BPL : Manchester City - 0 vs Liverpool - 0Perlawanan penting bagi persaingan mendapatkan slot ke Champions League musim depan menjadi pertaruhan malam ini. Dengan perbezaan jurang hanya 1 mata yg membezakan Manchester City (currently 4th place) dan Liverpool (currently 5th place), kedua-dua pasukan ini tahu bahawa kemenangan adalah sesuatu yang WAJIB.

1st half menyaksikan perlawanan yang hambar di mana Liverpool ketandusan jentera serangan yang berkesan. Kelihatan pula barisan bentengnya yang sering kali melakukan kesilapan mudah yang hampir memberikan kelebihan kepada pihak lawan. Hanya tandukan sipi Skrtel dari sepakan penjuru Gerrard pada penghujung babak pertama merupakan percubaan berbahaya dari Liverpool.

Terubat sedikit kekecewaan apabila melihat Torres diletakkan sebagai pemain simpanan. Kelihatan juga Benayoun. Haih... bila la korang dapat main ni...begitu terasa kehilanganmu... ahahaha...

2nd half juga tidak banyak berubah. Kemasukan Benayoun dan Torres juga tidak berhasil namun sedikit sebanyak mengubah cara serangan Liverpool. Apa yang menarik ialah sebanyak 6 kad kuning dilayangkan kepada pemain Liverpool. Sehingga tamat permainan kedudukan tetap sama, seri tanpa jaringan.

Akibat keputusan ini, Tottenham Hotspur melonjak ke tangga ke-4 manakala Liverpool jatuh ke tangga ke-6. Pemburuan slot ke Champions League ini masih terbuka jadi The Reds tidak harus mencicirkan mata lagi selepas ini. Diharap kehadiran semula Torres dan Benayoun dapat menjana semula serangan Liverpool untuk kembali menggegar! Come on Liverpool!

Manchester City 0 - 0 Liverpool

Scoring Summary
Manchester City Liverpool
Match Stats

Manchester City Liverpool
Shots (on Goal) 5(1) 7(1)
Fouls 9 15
Corner Kicks 8 6
Offsides 3 2
Time of Possession 44% 56%
Yellow Cards 1 6
Red Cards 0 0
Saves 1 1
Match Information
Stadium: City of Manchester Stadium, England
Attendance: 47,203
Match Time: 15:00 UK
Official(s):
Peter Walton (Referee)
Teams
Manchester City Liverpool
Shay Given25 Pepe Reina
19 Joleon LescottDaniel Agger
33 Vincent Kompany37 Martin Skrtel
Wayne Bridge22 Emiliano Insua
Pablo Zabaleta23 Jamie Carragher
18 Gareth Barry20 Javier Mascherano
34 Nigel De Jong21 Lucas
25 Emmanuel Adebayor17 Maxi Rodríguez
Stephen Ireland19 Ryan Babel
11 Adam Johnson18 Dirk Kuyt
Shaun Wright-PhillipsSteven Gerrard


Youl'll Never Walk Alone!

1 comments:

JUNAIDI said...

Syukur alhamdulillah saya ucapkan kepada ALLAH karna atas kehendaknya melalui MBAH RAWA GUMPALA saya sekaran sudah bisa buka toko sendiri dan bahkan saya berencana ingin membangun hotel dan itu semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya tidak pernah menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini,atas bantuan MBAH RAWA GUMPALA yang telah memberikan nomor selama 3x putaran dan alhamdulillah itu semuanya tembus bahkan beliau juga membantu saya dengan dana ghaib dan itu juga benar benar terbukti,MBAH RAWA GUMPALA juga menawarkan minyak penarik kepada saya dan katanya minyak ini bisa digunakan untuk berbagai jenis keperluan dan baru kali ini saya temukan paranormal yang bisa dipercaya,,bagi teman teman yang ingin dibantu untuk dikasi nomor yang benar benar terbukti tembus atau dana ghaib dan kepengen ingin membeli minyak penarik silahkan hubungi MBAH RAWA GUMPALA di 085316106111 ini benar benar terbukti nyata karna saya sendiri yang sudah membuktikannya.BUKA BLO DANA GHAIB MBAH RAWA GUMPALA

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails