10 March 2010

FA Cup : Pos Malaysia FC - 1 vs Selangor - 5Selangor terus menyambung watak garang dengan kali ini membaham pendatang baru, Pos Malaysia 5-1 dalam perlawanan pertama, suku akhir Piala FA di Stadium Selayang, malam tadi. Dua jaringan daripada Amri Yahyah dan Rudie Ramli serta satu jaringan Safee Sali meletakkan Selangor kini sudah sebelah kaki melangkah ke separuh akhir bertemu sama ada KL Plus atau Negeri Sembilan.

Dua gol awal Amri bermula dengan rembatan kencang dalam kotak penalti minit ke-22, disusuli tolakan mudah ke gawang lawan lima minit kemudian. Tiga minit sebelum rehat, Amri mengumpan bola kepada Safee yang kemudian meluru ke dalam kotak penalti menyempurnakan gol ketiga Selangor.

Separuh masa kedua, Selangor menambah jaringan menerusi Rudie Ramlie (m-70 dan 78) manakala gol tunggal Pos Malaysia oleh Khairul Zal Azmi (m-77). Namun Selangor yang berstatus juara bertahan tidak boleh leka dengan kemenangan ini kerana masih perlu mengharungi baki 90 minit perlawanan suku akhir kedua yang bakal berlangsung di Stadium Shah Alam pada 20 Mac depan.

Jumaat ini, Selangor akan bertemu Kelantan di Stadium Sultan Muhammed IV, Kota Bharu untuk aksi Liga Super yang diawalkan sehari. Ini kerana, Selangor selepas itu akan bertandang pula ke Palembang, Indonesia untuk bertemu Sriwijaya FC pada saingan Piala AFC 2010, Selasa depan.

POS MALAYSIA: 22.Shahruddin Ismail, 4.Khairul Zambry Zulkeply, 6.Fadhullah Yunfisar (c) (18.Roslan Basiron), 15.Azirol Ramli, 21.Faizal Nasir, 19.G.Puaneswaran, 8.Rahim Abu Bakar, 16.Arman Zairi Md Johan, 23.Zafran Olibullah (13.Hafizi Aminuddin), 7.Hanifuddin Abd Rahman, 9.Ahmad Sawai Din (12.Khairul Zal Azmi).

SELANGOR: 21.Hamsani Ahmad, 3.Razman Roslan, 5.Khairul Anuar Baharum, 6.Nasriq Baharom, 15.P.Gunalan, 20.Amirulhadi Zainal, 12.Bunyamin Umar, 14.Hardi Jaafar (4.Asraruddin Putra Omar), 8.Safiq Rahim, 17.Amri Yahyah (c) (9.Rudie Ramli), 10.Safee Sali (18.Liew Kit Kong)

PERLAWANAN SETERUSNYA

JUMAAT (12 MAC 2010)


                                                        KELANTAN VS SELANGOR

(STADIUM SULTAN MUHAMMED IV, KOTA BAHRU)
Youl'll Never Walk Alone!

1 comments:

JUNAIDI said...

Syukur alhamdulillah saya ucapkan kepada ALLAH karna atas kehendaknya melalui MBAH RAWA GUMPALA saya sekaran sudah bisa buka toko sendiri dan bahkan saya berencana ingin membangun hotel dan itu semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya tidak pernah menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini,atas bantuan MBAH RAWA GUMPALA yang telah memberikan nomor selama 3x putaran dan alhamdulillah itu semuanya tembus bahkan beliau juga membantu saya dengan dana ghaib dan itu juga benar benar terbukti,MBAH RAWA GUMPALA juga menawarkan minyak penarik kepada saya dan katanya minyak ini bisa digunakan untuk berbagai jenis keperluan dan baru kali ini saya temukan paranormal yang bisa dipercaya,,bagi teman teman yang ingin dibantu untuk dikasi nomor yang benar benar terbukti tembus atau dana ghaib dan kepengen ingin membeli minyak penarik silahkan hubungi MBAH RAWA GUMPALA di 085316106111 ini benar benar terbukti nyata karna saya sendiri yang sudah membuktikannya.BUKA BLO DANA GHAIB MBAH RAWA GUMPALA

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails